MIDDEN IN DE BOURGOGNE

LIGGING EN OMGEVING

PARC NATUREL RÉGIONAL DU MORVAN

MAISON ROLLOT

Je vindt “Maison Rollot” midden in de Bourgogne, in het Parc Naturel Régional du Morvan. op een hoogte van ca 600 meter. Het huis ligt aan de rand van een dorpje aan een doodlopende weg. Hiervandaan loop je zo de uitgestrekte bossen in. Vanaf Utrecht is het ongeveer 750 km (ca 8 uur) rijden. Parijs ligt op ca 250 km afstand.

In de directe omgeving liggen het stadje Château Chinon (ca 10 min) en de oude Romeinse stad Autun (ca 30 min). In beide plaatsen vind je supermarkten, restaurants, musea, enz. De grote meren als Lac des Settons en Lac de Pannecière (30-45 min) bieden stranden,  zwemgelegenheid en andere watersport mogelijkheden (zeilen, surfen). De Morvan staat bekend om haar wandelroutes en ook mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen.

Een bijzondere en mystieke plek is Bibracte (ca 30min), waar lang geleden een grote Gallische nederzetting was gevestigd. Wat verder weg zijn de steden Dijon, Beaune en Chalon-sur-Saône een bezoek waard. Hier vind je ook de uitgestrekte wijngebieden, waar de beroemde Bourgondische wijnen worden geproduceerd.

meer informatie over onze woning

Vraag het ons